Butiken

Press-Ice Verktyg

Press-Ice-verktyg finns nu i många olika mönster som gör att du kan skapa vackra sidomönster på dina tårtor. Glöm inte att tårtan måste vara nyligen täckt med sockerpasta så att den fortfarande är mjuk när du använder Press-Ice-verktygen för att prägla mönstret.


  1. Börja på baksidan av din tårta och vila botten av Press-Ice-verktyget mot underlaget. Tryck försiktigt in piggarna i sockerpastan.
  2. För att justera Press-Ice-verktyget när du flyttar till nästa sektion av tårtan, sätt in den första kolumnen av piggar i den sista raden av hål.
  3. När du når baksidan, avsluta så snyggt som möjligt. Om det finns ett litet gap i mönstret, använd en celstick eller ett litet spetsigt verktyg för att avsluta mönstret i glasyren.
  4. Press-Ice Polka 5 Verktyg: Använd ätbart lim eller små prickar av kunglig glasyr för att fästa ätbara pärlor på glasyren. Använd en pincett för att plocka upp pärlorna och placera dem på tårtan.
  5. Press-Ice Polka 4 Verktyg: Gör små rosetter av sockerpasta med hjälp av Bows Easy Press Fondant Mould och fäst dem med ätbart lim eller kunglig glasyr. Se till att du pudrar formen med majsmjöl först så att rosetterna lossnar lätt: majsmjölspåsar som finns online är ett utmärkt tillskott till varje tårts dekoratörs utrustning.
  6. Press-Ice 1 Diamond Verktyg: Använd ett urval av ätbara silverkulor och vita pärlor tillsammans med små blommor för att komplettera denna eleganta sidodesign. Om du använder plunger-blomutstickaren kan du skära ut blomman och trycka den direkt på tårtan.
  7. Press-Ice Ribbon 1 Verktyg: Fäst ätbara pärlor och små blommor diagonalt. Avsluta med att fästa små silverkulor i mitten av blommorna med ätbart lim eller kunglig glasyr.
  8. Press-Ice Polka 1 Verktyg: Använd den lilla plunger-cirkelskärare och blomutstickare för att skapa detta diagonala mönster. Avsluta med att använda ett PME No 1-rör för att spritsa en liten prick i mitten av blommorna.
  9. Press-Ice 2 Zig-Zag Verktyg: Det enklaste sättet att ta bort ätbara diamanter från förpackningen är med en pincett. Spritsa en liten prick av kunglig glasyr på sockerpastan och använd pincetten för att placera diamanterna på tårtan, så att du inte markerar dem med fingrarna. Avsluta designen med små ätbara silverkulor.