Vaniljcupcakes
Att göra perfekt saftiga cupcakes är mycket enklare än du tror. Nedan hittar du en snabb översikt
över receptet innan du börjar.
Tips för saftiga vaniljcupcakes!
Här nedan hittar du ett par tips och tricks för att hjälpa dig få de bästa hemmagjorda cupcakesen.
- Använd rumstempererat smör till smeten. Att använda rumstempererat smör är avgörande för att göra fluffiga cupcakes. När du bakar bildar rumstempererat smör (och andra mejeriprodukter) en emulsion som fångar luft, vilket resulterar i luftigare bakverk.
- Fyll muffinsformarna bara 2/3 fulla. Motstå frestelsen att överfylla muffinsformarna för att undvika spill och missformade cupcakes. Att lämna lite utrymme högst upp tillåter cupcakesen att få den karakteristiska runda toppen.
- Använd högkvalitativ vaniljextrakt. Snåla inte med kvaliteten på din vaniljextrakt. Ren vaniljextrakt ger den bästa smaken och har inte en konstig kemisk eftersmak. Det är lite dyrare men helt värt det!
- Sikta de torra ingredienserna. Använd en mjölsikt för dina torra ingredienser för att bli av med klumpar. Detta är ett expertbaktips som går långt när det gäller att få till konsistensen på cupcakesen!
- Hack för mini-cupcakes: För att göra mini-cupcakes, baka dem bara i 10 minuter.